Να είσαι εσύ η αλλαγή που θέλεις να έρθει!

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

Σύστημα υγείας και πολιτικό κόστος και.... και.... και ......

Είναι δεδομένο πλέον ότι τίποτα δεν γίνεται σωστά στη χώρα μας λόγω του πολιτικού κόστους που επιφέρουν τα όσα πρέπει να γίνουν σε όσους αποφασίσουν αυτά τα "πρέπει να γίνουν". Το αποτέλεσμα είναι να μην αποφασίζει ΚΑΝΕΙΣ αυτά που πρέπει να γίνουν και να διαιωνίζεται το χάλι μας το μαύρο.
Πάρε την υγεία! 
Έχουμε υπερπληθώρα γιατρών, λένε οι ιθύνοντες, και σωστά το λένε, αλλά κανείς τους δεν είπε "ρε παιδιά έχουμε ένα κάρο ιατρικές σχολές στην επικράτεια, μήπως να κλείσουμε μερικές;".
Έχουμε υπερπληθώρα καθηγητάδων, λένε οι ενάντιοι των πανεπιστημιακών (και σωστά το λένε), αλλά κανείς δεν τολμά να περικόψει μερικές θεσούλες πανεπιστημιακών. (Είναι βλέπεις πολλοί οι γιοι και οι κόρες των παλιών καθηγητάδων, και πρέπει να βολευτούν ΟΛΟΙ).
Έχουμε ένα σκασμό στρατιωτικούς γιατρούς που τους βγάζουμε στη σύνταξη από τα 45 τους αντί να τους έχουμε εν ενεργεία για να καλύπτουν τις ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά ποιος τόλμησε ποτέ να τα βάλει με τους κάθε είδους στρατιωτικούς.
Έχουμε πολλά έξοδα σε εργαστηριακές εξετάσεις στα νοσοκομεία, αλλά ουδείς τολμά να βάλει χέρι στους νοσοκομειακούς που σπαταλούν δημόσιο χρήμα καθώς θεωρούν ότι ο κάθε ασθενής που νοσηλεύεται πρέπει να ελέγχεται με όλες τις εξετάσεις του θυρεοειδή αδένα, με όλους τους καρκινικούς δείκτες, με ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ επανέλεγχο όλων των βιοχημικών εξετάσεων και της γενικής αίματος! Παντελής απουσία εκπαίδευσης πάνω στη ιατρική λογική!
Στα "επείγοντα" γίνεται της κακομοίρας και από άποψη προσέλευσης και από άποψη αναμονής! Μα πώς να μην υπάρχει αναμονή όταν οι γιατροί θεωρούν ότι κάθε περιστατικό που θα νοσηλευτεί πρέπει ΑΜΕΣΩΣ-ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να υποβληθεί σε ακτινογραφία θώρακα και ηλεκτροκαρδιογράφημα γνωματευμένο παρακαλώ!!! Λες και δεν μπορούν να γίνουν αυτά την επόμενη μέρα που θα έχει ησυχάσει το εργαστήριο! Άσε δε εκείνο που μπαίνει κάνας πολυτραυματίας στο ΤΕΠ και πέφτουν ΟΛΟΙ οι γιατροί των ΤΕΠ πάνω του, οι δύο κάνοντας δουλειά και οι υπόλοιποι χαζεύντας το βαρύ περιστατικό! Για να μην πω για το ιστορικό που λαμβάνουν οι ειδικευόμενοι λες και κάθε κοιλιακό άλγος επιβάλλεται να διερευνηθεί και για ό,τι άλλο άσχετο! Παντελής απουσία εκπαίδευσης και εδώ! Και, ρε παιδιά, η ιογενής ρινοφαρυγγίτιδα, δεν απαιτεί εξέταση αίματος, βιοχημικές εξετάσεις και ακτινογραφία θώρακα! ΕΛΕΟΣ!
Έχω να γράψω πολλά, πάρα πολλά λέμε, αλλά θέλω να τα γράψω συγκροτημένα και όχι παρασυρμένος από εκνευρισμό εναντίον όσων δεν παίρνουν αποφάσεις και εναντίον των συνδικαλιστών γιατρών που δεν βλέπουν τα απλά σφάλματα της καθημερινότητάς των ώστε να διορθώσουν πρώτα αυτά! Αυτά είναι τα εύκολα! Οι προσλήψεις, το καθεστώς προμηθειών κ.λ.π. είναι πιο περίπλοκα πράγματα! 
Άιντε! Διορθωθείτε!
Υ.Γ.
Να πω κάτι τις και για το ΠΕΔΥ! Φοβούνται οι γιατροί, έτσι λένε, το πλαφόν της συνταγογράφησης και δεν εκδίδουν 6μηνες συνταγές. Λιγοστοί συνταγογραφούν για 3μηνο και η πλειοψηφία για ένα μήνα! Και δώστου ο παππούλης να επανέρχεται μετά από ένα μήνα, αν και εφόσον βρει ραντεβού και αφού πληρώσει τις τηλεφωνικές εταιρείες που πλούτισαν σε λία χρόνια χάρη στις αποφάσεις του Λοβερδάκου! (Μα πόσο, πόσο μικροί αποδεικνύεται ότι είναι κάποιοι άνθρωποι!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: