Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Γλώσσα με πατάτες στο φούρνο

Στρώνεις (ψιλοκομμένες) τις πιο χοντρές από τις πατάτες που έχεις κάνει στη ζωή σου, τις μεθάς με κρασί (για να ζαλιστούν αυτές και να σταματήσουν να ζαλίζουν εσένα), τις γυαλίζεις με βουτυρόλαδο για να καταπωθούν πιο εύκολα οι αχώνευτες, τις ραντίζεις με λεμόνι (μολονότι οι "πατάτες" είναι ξινές από μόνες τους) και τις σιγοψήνεις! Σε 20 λεπτά τις καλύπτεις με μελιτζάνες έχοντας βέβαια επίγνωση ότι οι "πατάτες" σου θα είναι πάντα εκεί για να καθορίζουν τη γεύση-ωιμέ, δεν γλυτώνεις απ' αυτές!
Ψήνεις άλλα δέκα λεπτά και απιθώνεις τα φιλέτα της γλώσσας που δεν βάζεις μέσα σου όταν θες να πεις ψέμματα αφού οι αλήθειες λέγονται με λίγες λέξεις και αποδεικνύονται με λίγες κινήσεις ουσιαστικές και ουχί φανφαροειδείς του εντυπωσιασμού!
Μουσταρδοάλειμμα, άνηθος, αλατοπίπερο ζωής (ποιο είναι αυτό άραγε;) και πιες κι ένα διπλό μακιάτο μέχρι να ροδίσουν (από ντροπή) οι γλώσσες σου οι διχαλωτές!
Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια: