Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Μαυρισμένο νύχι;

Τι έπαθες λέει; Σου έπιασε η πόρτα το δάχτυλο και μαύρισε το νύχι σου; Όχου! Σε λυπάμαι καλέ μου φίλε. Το έχω πάθει κι εγώ και σε νιώθω –πονάει το άτιμο!
Λοιπόν, έχουμε και λέμε.
Αν το χτύπημα ήταν πολύ δυνατό και το δάχτυλό σου έχει πρηστεί και πονάει στις κινήσεις τότε πρέπει να σε δουν στο νοσοκομείο γιατί ενδέχεται να έχει σπάσει κανένα κοκαλάκι.
Αν το πρόβλημα περιορίζεται μόνο στο μαύρο νύχι τότε πρέπει να δράσεις άμεσα, γιατί αλλιώς το αίμα θα ξεκολλήσει το νύχι και σιγά-σιγά θα το «πετάξει». Μη φοβάσαι όμως. Αν δεν έχει τραυματιστεί η «ρίζα» του νυχιού, τότε αυτό θα ξαναξεπροβάλλει θριαμβευτικά!
Έχεις λοιπόν δύο δυνατότητες.
Η πρώτη, (δεν τη συνιστώ), είναι να βάψεις όλα τα νύχια σου μαύρα για να το παίζεις ντεθάς και για να μη φαίνεται η διαφορά.
Η δεύτερη, (τη συνιστώ ανεπιφύλακτα και την εφαρμόζω), είναι να πλύνεις το χτυπημένο σου δάκτυλο για να φύγουν τυχόν ακαθαρσίες. Στη συνέχεια πάρε ένα συνδετήρα. Άνοιξέ τον για να γίνει σαν «Γ». Πιάσε τη μία του άκρη, και την άλλη βάλε τη πάνω από φωτιά μέχρι να κοκκινίσει. Όπως θα είναι αναψοκοκκινισμένη, ακούμπησέ την απαλά και κάθετα πάνω στο νύχι σου –πάνω ακριβώς από την περιοχή της μαυρίλας. Δε θα σε πονέσει καθόλου γιατί το νύχι είναι νεκρό και δεν έχει νεύρα. Η καυτερή άκρη του συνδετήρα θα τρυπήσει το νύχι και το αίμα που βρίσκεται παγιδευμένο από κάτω θα βγει στην επιφάνεια. Ξαφνικά, ο πόνος σου θα σταματήσει, η μαυρίλα θα εξαφανιστεί και το νύχι σου θα το έχεις σώσει!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πρακτική αυτή ΔΕΝ υποκαθιστά τη συχνά απαραίτητη εξέταση από γιατρό, απλώς σε ανακουφίζει ΑΜΕΣΑ από τον αφόρητο πόνο! Το πρόβλημα της κάκωσης δεν λύνεται, οπότε να σε δει γιατρός, και ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ! Να πας! Το ξαναματαλέω: Τούτη η πρακτική είναι ΜΟΝΟ για να ανακουφιστείς άμεσα από τον πόνο και τίποτα περισσότερο!

Όχι δεν το έβγαλα από το μυαλό μου και ναι, σιχαίνομαι τους «πρακτικούς». Οπότε μη θεωρήσεις ότι σου κάνω πλάκα. Αλίμονο! Την παραπάνω οδηγία την έχει γράψει η P.J.Newmann, καθηγήτρια χειρουργικής στη Νέα Υόρκη, και έχει συμπεριληφθεί στο φοβερό σύγγραμμα χειρουργικής «Essentials of General Surgery» του P.F.Lawrence από τις εκδόσεις William & Wilkins.
Την έχω εφαρμόσει σε ουκ ολίγες περιπτώσεις με θεαματικά αποτελέσματα. Μην ταλαιπωρήσε... δεν υπάρχει τίποτε αλλο να κάνεις.

Και επειδή κάποιοι αμφισβήτησαν την αλήθεια των γραφόμενών μου... ορίστε και ένα απόσπασμα από το εν λόγω βιβλίο χειρουργικής:

34 σχόλια:

Γιώργης είπε...

Το εφάρμοσα κ αμέσως περνάει ο πόνος κ σώζεις κ το νύχι σου.
Στο τέλος κ αυτό που δεν λέει το άρθρο βάλε ένα hansaplast
στην τρύπα που βγαίνει ακόμα λίγο αίμα κ τέλος.
Να ξέρεις λοιπόν ότι ο πόνος είναι από την πίεση του αίματος
κυρίως κ όχι από το κτύπημα.

Ανώνυμος είπε...

Σωτήρα μου !!!!!! Καλέ μου άνθρωπε !!!!!! Με έσωσες !!!!!!! Να είσαι καλά !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική μέθοδος...το έκανα και ανακουφίστηκα από ένα ανυπόφορο πόνο...ελπίζω να έχω σώσει και το νύχι! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!! Να είστε καλά!

Unknown είπε...

Αυτό πρέπει να το κάνεις αμέσως ή μπορείς και μετά απο μέρες;Εγώ το χτύπησα 4 μέρες πριν,μπορώ να το κάνω ή δεν θα έχει αποτέλεσμα;

Γιάννης Ζαχάρος είπε...

Πρέπει να γίνει αμέσως, όσο το αίμα είναι ακόμη ρευστό και κυλάει! Τέσσερις μέρες μετά το αίμα σου θα έχει πήξει και δεν θα έχει αποτέλεσμα!
Υ.Γ.
Μπορείς βέβαια να το κάνεις για να διακοσμήσεις το νύχι σου! Γιατί να τρέχεις στα πεντικιούρ αφού το τρυπητό σχέδιο θα κρατήσει περισσότερο; (!!!)

Μάγδα είπε...

Γεια σας! Πριν 3 μερες πιαστηκε ο αντιχειρας μου στην πορτα του αμαξιου. Το νυχι μου εγινε ολο μπλε και το δαχτυλο μου πρηστηκε!Πηγα σε γιατρο ο οποιος μου αφαιρεσε το αιματωμα, αλλα ακομα ποναω οταν κανω κινησεις και το νυχι μου εξακολουθει να ειναι μελανιασμενο και το δαχτυλο πρησμενο! Χρειαζεται να ξαναπαω σε γιατρο? Υπαρχει κατι που μπορω να κανω η ιδια?

Γιάννης Ζαχάρος είπε...

Καλό θα είναι να ξαναπάς (σε ορθοπαιδικό) γιατί μάλλον χρειάζεσαι ακτινογραφία! Περαστικά!

Μάγδα είπε...

Ευχαριστω πολυ! Παντως οταν ειχα παει μου ειχαν κανει ακτινογραφια, και το κοκαλο ηταν μια χαρα!

Γιάννης Ζαχάρος είπε...

Αν ο τραυματισμός σε ένα δάχτυλο και γενικότερα στο χέρι επιφέρει οίδημα που επιδεινώνεται επιβάλλεται η επανεξέταση, γιατί η περιοχή αυτή έχει δομές ιδιαίτερα λεπτές και ευαίσθητες που ενδέχεται να συνεχίζουν να πιέζονται και να "τραυματίζονται" από το οίδημα. Δεν αφήνουμε τον τραυματισμό στην τύχη του επειδή ξεμελάνιασε το νύχι μας και είμαστε σε επαφή με τον ορθοπαιδικό μας για να τον ενημερώνουμε! καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Σε νύχι ποδιού επειδή την κώλοσα με πυρακτ. σίδερο, έκοψα απλώς λίγο πιο βαθιά από το συνηθισμένο, δηλαδή πιο κοντά στο δέρμα... ¨Το χώμα βάφτηκε κόκκινο¨... Έφυγε όλο το αίμα... Ευχαριστώ για τη σκέψη. Δεν θα πήγαινε το μυαλό μου.

Θανος είπε...

φιλε μου, με εσωσες, παιδια ισχυει! πολλα μπραβο

Θανος είπε...

φιλε μου, με εσωσες, παιδια ισχυει! πολλα μπραβο

LittleSunday είπε...

Καλησπέρα!!! Πριν 3 ώρες περίπου έπεσε αντικείμενο στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού μου και μελάνιασε το νύχι. Αρχικά ο πόνος ήταν αφόρητος, αλλά τώρα δε με πονάει, ούτε όταν το πατάω. Πιέζοντας πάνω στο νύχι νιώθω περισσότερο κάτι σαν τσίμπιμα - μούδιασμα του δαχτύλου. Να τρυπήσω το νύχι έτσι κι αλλιώς; Ευχαριστώ!

Unknown είπε...

φίλε μου σώθηκα!!!!!ειχα παει για ποδοσφαιρο και με πατησαν στο μεγάλο δάχτυλο του αριστερού ποδιού καί στο μεσαίο του δεξιόυ ,ειχα τρελαθεί απο τον πονο της δυο πρωτες ημερες .Ωσπου σήμερα βρήκα τις συμβουλες σου και το εκανα.Μόλις τρυπησα τα νύχια με τον τροπο αυτο αρχισαν να τρεχουν αιμα και νερο,ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΗΚΑ ΑΜΕΣΩΣ ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

συνχαριτηρια με γλιτωσατε απο ενα εφιαλτη αμεση ανακουφηση απο τον αφορητο πονο μπραβω

Ανώνυμος είπε...

Το δοκίμασα και εγώ...πραγματικά με έσωσε! Να σε καλά φίλε!!!!!!!

Unknown είπε...

Καλησπέρα σας πριν 4 μέρες έκλεισα το αντίχειρα στην πόρτα του αυτοκινήτου και διάβασα αυτό που γράφεται και το δοκίμασα ,πέτυχε ευτυχώς ! Σας ευχαριστώ πολύ!!!☺

lia είπε...

Χτυπησα με την μηχανη το ποδι μου πηγα στον γιατρο το νυχι μου μελανιασε περασαν 3 μηνες κ ακομη ειναι μελανιασμενο κ ποναει οταν φοραω παπουτσια κ οταν ειμαι πολλες ωρες ορθια τι να κανω ?

Γιάννης Ζαχάρος είπε...

Αγαπητοί φίλοι, η συμβουλή που μας δίνει η χειρουργός στο βιβλίο που αναφέρω στην ανάρτησή μου, και πού τόσο πετυχημένα έχουν κάποιοι εφαρμόσει, δεν υποκαθιστά την αξία της ιατρικής εξέτασης. Μπορούμε να εφαρμοσουμε την τεχνική για να ανακουφιστούμε από τον πόνο αέσως μετά μετά από ένα τραυματισμό αλλά αυτό επουδενη δεν αντικαθιστά την αξία του να μας εξετάσει ένας γιατρός.
Άρα.....όταν με ρωτάτε "τι να κάνω" σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτείτε: "Χμμμ...καλά θα είναι να πάω στον γιατρό να με εξετάσει".

Ανώνυμος είπε...

Παιδια καλησπερα!!! Και εγω επιασα τον αντιχειρα μου στην πορτα του αυτοκινητου...μαυρισε σχεδον ολο το νυχι....διαβασα την συμβουλη σας αλλα ειπα να παω σε γιατρο να το δει....πηγα αλλα δεν μου το τρυπησαν γιατι θηλαζω και θα επρεπε να παρω αντιβιωση μετα.... Εσεις που το κανατε σπιτι πηρατε κατι μετα? Πονεσε πολυ οταν το κανατε??? Ευχαριστω!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το έκανα πριν 2 λεπτά.Όλα καλά ,το ξέπλυνα μΕΤΑ ΜΕ οξυζενέ και έβαλα και λίγο betadine..thank u

Dreamer είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την πηγή (Essentials of General Surgery)

Λαζαρος είπε...

Ειμαι ποδοσφαιριστης και μου εχει μαυρισει το νυχι 2 φορες και απλα περιμενα να πεσει..φετος το ξανα επαθα αλλα εχει ενα μηνα που αρχισε να μαυριζει και ακομα ειναι μαυρισμενο..το αιμα εχει ξεραθει αλλα βγαζει σιγα σιγα καινουριο αιμα μερα με την μερα τι μπορω να κανω για να σταματησει να μαυριζει?

ΡΙΖΟΣ είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

Unknown είπε...

Μετα απο ποση ωρα συνηθως μαυριζει το νυχι?

Unknown είπε...

Φιλε μου Γιαννη οι οδηγιες σου με ξαφνιασαν στην αρχη αλλα βρηκα την σωτηρια μου.Ετσι ακριβως οπως τα ειπες και ο πονος σταματησε και το νυχι (ποδιου) εσωσα.Μονο που επι επτα μερες εβαζα τσιροτο γιατι εβγαζε υγρα ,ηταν το χτυπημα δυνατο βλεπεις.Σε ευχαριστω απο καρδιας.Και θα μεταφερω τις οδηγιες σου σε οσους χρειαζονται αναλογη θεραπεια.Ευχαριστω και παλι!

Ανώνυμος είπε...

Το εκανα και εγω πριν 2 λεπτα δεν εωγαλε παρα πολυ αιμα αλλα αρχιζει σιγα σιγα να μιυ περναει ο πονος...εγω το επιασα σε πορτα στο σπιτι το πρωι πολυ πονο λεμε

Unknown είπε...

Το έκανα κ εγώ χθες βράδυ μιας κ δεν μπορούσα να κοιμηθώ Άπτον πόνο
Ανακουφιστηκα αμέσως
Το επανελαβα πριν λίγο Γτ είχε μάζεψει κ άλλο αίμα
Νομίζω δεν θα ξαναχρειαστει,κ πόνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος κ το πρήξιμο ελάχιστο

Unknown είπε...

Αγαπητέ μ Γιαννη η συμβουλή σου ειναι απιθανη ο θεος να σε ευλογήση ο άντρας μου πέθενε απο τον πονο μολις το καναμε εφυγε ο πονος το μαυρο αιμα βγηκε. Σε Ευχαριστώ παρα πολυ τα καλυτερα του κοσμου σας εύχομαι.

Νίκος Φραγκόπουλος είπε...

Άριστη συμβουλή! Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι με ήθος, συμπόνια και γνώσεις ώστε να βοηθούν τους πονεμένους!
Όπως όλοι μας χτύπησα κι εγώ δάκτυλο στο πόδι το οποίο άμεσα πρήστηκε και έκανε αιμάτωμα στο νύχι. Εφάρμοσα τις οδηγίες σας έκοψα το νύχι βαθιά (πήρα λίγο δέρμα) αμέσως ελευθερώθηκε το αίμα. Και ο πόνος έπεσε στο 60% σταδιακά έφυγε όπως και το πρήξιμο μέσα σε τρεις μέρες.

Unknown είπε...

Πραγματικά Άριστη συμβουλή! Το έκανα και σώθηκα (Χτύπησα το δάχτυλο μου στην δουλειά κ μέσα σε 2 ώρες είχε μαυρίσει το νύχι) καλά από πόνο δεν το συζητάμε υπεφερα τρομερά. Μόλις γύρισα σπίτι έψαξα Internet τι να κάνω κ το βρήκα. Το εφάρμοσα κ σας λέω ότι πέτυχε!!! Με βοηθασαν κ τα σχόλια που διάβασα. Πέτυχε

Unknown είπε...

Να σαι καλά. Ξέρεις από τι πόνο με γλίτωσες. Πεεεθαινα. Δε μπορούσα να πάρω βαθιά ανάσα. Δε μπορούσα να κοιμηθώ. Το έπαθα στις 3το μεσημέρι και 12τη νύχτα άνοιξα μία τρύπα. Πρώτα με τροχό και στο τέλος τ πίεσα ελάχιστα Με μία καρφίτσα. (Είμαι μανικιουριστ, γι'αυτό έχω τροχο).

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ έπιασα τον αντίχειρα στην πόρτα αυτοκινήτου και μου μαυρισε το νυχι παρόλο που ξέρω ότι πρέπει να φυγει το αίμα δεν έκανα τίποτα πηρα μονο μια αλοιφή με αποτελεσμα το νυχι το έχασα κ βγήκε άλλο. κ
Και πάνω που χαιρόμουν ότι ξαναείδα νυχι κ είχε βγει το ξαναπαθαινω πάλι σήμερα μετα απο 2.5μηνες κ λέω δεν θα το ξαναχασαω πήρα το τρυπάνι της δουλειάς κ έκανα μια τρύπα κ ανακουφιστικό αμέσως έφυγε κ το μαύρισμα κ το πρήξιμο κ ο πόνος ανακουφιστικε.ευχαριστω

Unknown είπε...

Καθώς έπαιζα Ποδόσφαιρο τραυμάτισα το νυχι μου η αλήθεια είναι ότι έχουν περάσει αρκετές μέρες μόλις έκανα αυτό με τον συνδετηρα αλλά δεν απελευθερώθηκε πολύ αίμα και το νυχι μου παραμένει μελανιασμενο και έχω ένα ελαφρύ πόνο από το σημείο της τρύπα