Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Κι ακόμη δε σκάσανε όλες οι φούσκες!

Όταν ο πατέρας μου μου έλεγε ότι είμαι και ο πρώτος μάγκας στο σχολείο, κάτι ήξερε. Όταν η μάνα μου με αποκαλούσε βασιλόπουλό της, κάτι ήξερε! Εμ τέτοιος βασιλικός μάγκας που είμαι δεν μπορώ παρά να γίνω αφεντικό! Βουρ να ανοίξω καφέ-σνακ μπαρ, βουρ και για ένα σουβλατζίδικο!
Σκάσανε οι φούσκες των αμέτρητων υποδηματοπωλείων, ρουχάδικων, ηλεκτρονικάδικων. Μένουν ακόμη πολλές να σκάσουν -βλέπε: ιατρεία, φαρμακεία, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, φροντιστήρια ελληνικών και ξένων γλωσσών, δικηγορικά γραφεία, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, κ.λ.π.
Και προτού ακόμη σκάσουν όλες οι φούσκες και διογκωθεί κι άλλο η ανεργία, κατάφερε ο Έλληνας (με το έψιλον ΚΕΦΑΛΑΙΟ) χωρίς κεφάλαιο, με τη γνωστή μέθοδο του δανείζομαι από δω κι από κει, συχνά επενδύοντας το μαύρο του το χάλι, εεεε... το μαύρο του το χρήμα ήθελα να πω, να φτιάξει κι άλλες φούσκες, κι άλλες κι άλλες... Κι επειδή οι τράπεζες δύσκολα δανείζουν εν μέσω κρίσης, τα περισσότερα από τα καφεσουβλακοκεφάλαια είναι ή τα μαύρα των παλαιών "καλών εποχών" (του μπαμπά δηλαδή) ή το εφάπαξ (πάλι του μπαμπά).
Και θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, όσο θα συνεχίζουμε να μαθαίνουμε τον απλούστερο τρόπο για να τα κονομήσουμε: "Δεν έχεις λεφτά; Πάρε δάνειο. Τα κέρδη σου τα βάζεις στον προσωπικό σου λογαριασμό σου και ζεις αρχοντικά. Αν ξεμείνεις από ρευστό, πάρε δάνειο. Αν αρχίσεις να έχεις ζημιές, πτώχευσε! Τους αφήνεις όλους ξεκρέμαστους αλλά ο προσωπικός σου τραπεζικός λογαριασμός είναι φουσκωμένος και άιντε γεια. Νέο δάνειο και πάμε για άλλη επιχειρησούλα!
Και οι των οικονομοεπιχειρηματικών σχολών θα σου πουν "Έτσι γίνεται σε όλο τον κόσμο" και δεν θα μπεις στη διαδικασία να απαντήσεις, γιατί σε τέτοια θέματα υπάρχει το αυτονόητο, που είτε το κατανοεί ο άλλος από μόνος του είτε όχι.
Δεν υπάρχει σωτηρία βρε dudes! Όσο θα είμαστε όλοι αφεντικά, ιδιοκτήτες και πρόεδροι δεν θα υπάρξει σωτηρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: