Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

"Βορράς vs Nότος και στα off shore" ή "Άλλος ο θεός στο νότο"

Παίρνεις από την Αφρική τον μαύρο, τον αράπη, που τον νομίζεις ΡανΤανΠλαν, τον φυτεύεις στο χωράφι σου να σου φυτεύει βαμβάκια, γιατί είσαι ντόπιος, γιατί έχεις όπλα, γιατί είσαι ρατσίσταρος του κερατά. Αιματοκύλισμα εμφύλιο ακολουθεί και του δίνεις θέση στο λεωφορείο, θέση για τα παιδιά του στο σχολείο, του μαύρου, του αράπη, που τον πληρώνεις το μισθό του ΡανΤανΠλαν, γιατί εξακολουθείς να είσαι ρατσίσταρος του κερατά, και του βγάζεις από τα πόδια τις αλυσίδες και νομίζεις ότι τις βάζεις στο μυαλό του. Και του λες "δεν είσαι μαύρος, ούτε αράπης κι οι λέξεις αυτές είναι φτου κακά και θα σε λέω αφροαμερικάνο". Κι ο αφροαμερικάνος γίνεται επιστήμονας, πρόεδρος, golden boy της wall street, αθλητής-πρωταθλητής κι ό,τι θέλει γίνεται και βγάζει τις αλυσίδες από το μυαλό του. Κι ο δικός σου, ο λευκός, ο νότιος, ο ξεχασμένος από τον πλούσιο βορρά, ο εγγονός κι ο δισέγγονος του ρατσίσταρου παππού με τις βαμβακοφυτείες και τους δέκα μαύρους σκλάβους ανά στρέμμα, γίνεται μπάτσος, αφού δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο μ'αυτές τις αλυσίδες που του 'χεις βάλει στο κεφάλι, για να πολεμά περήφανος για σένα στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν και αλλαχού, και το χέρι του είναι κολλημένο στη σκανδάλη και το μυαλό του είναι κολλημένο στο φόβο ότι θα πεθάνει από όπλο μαύρου (που του το πούλησε ρατσίσταρος λευκός) και δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει αφροαμερικάνος αφού κόλλησε στο μαύρος, αράπης, ΡανΤανΠλαν. Και μπαμ και μπουμ παίζει first person war games στους δρόμους και η δικαιοσύνη, η ντόπια, η νότια, η απόγονος των εξάσφαιρων σερίφηδων και των περιπλανώμενων δικαστών, τον δικαιολογεί κι όλα καλά και δεν τρέχει και τίποτα. Κι αρχίζει νέος εμφύλιος, ρατσιστικός, που τελειωμό δε θα 'χει. Και η ειρηνική διαβίωση θρηνεί, ο αμερικάνικος νότος πενθεί, ο αμερικάνικος βορράς σταυροκοπιέται που δε συμβαίνουν τέτοια στην αυλή του, οι καλιφορνέζοι σερφάρουν στα κύματα και στα free wifi ψάχνοντας να βρουν γκόμενα τύπου baywatch και οι νεοϋορκέζοι, μονίμως αποχαυνωμένοι και αλλού ντ' αλλού, πανηγυρίζουν γιατί με τον καινούργιο νόμο θα κατουράνε και θα πίνουν δημόσια χωρίς να οδηγούνται κατευθείαν στη φυλακή!
Y.Γ.1 Κάποτε ο ρατσισμός στο νότο φορούσε άσπρες στολές και κουκούλες ανωνυμίας. Στις μέρες μας φορά στολή αστυνομικού και φάτσα βλακείας.
Υ.Γ.2 Τα περισσότερα θύματα-στρατιώτες στους off shore πολέμους των Η.Π.Α. είναι κάτοικοι του φτωχού νότου. Τα περισσότερα θύματα στους εγχώριους αμερικάνικους street πολέμους είναι αφροαμερικάνοι του νότου. Φαίνεται ότι ο ρατσισμός δεν έχει να κάνει μόνο με το χρώμα αλλά και με το αν είσαι νότιος ή βόρειος (δες και τα ευρωπαϊκά μας χάλια).
Υ.Γ.3 Ο υπεράκτιος (off shore) "πολιτισμός" καλά κρατεί σε ΟΛΑ τα επίπεδα και έχε τα μυαλά σου ανοιχτά να μη μας επιβληθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: