Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Παγκόσμια ημέρα της μετάφρασης


1η Οκτώβρη είναι η παγκόσμια ημέρα μετάφρασης, που θα έπρεπε να "γιορτάζεται" κάθε μέρα, αφού ποτέ κανείς δεν λέει αυτό που σκέφτεται, τα "θέλω" εκφράζονται με υπονοούμενα και η διαφωνία κάποιου με τα λεγόμενά σου υποδηλώνεται στην καλύτερη περίπτωση με ένα ελαφρό μειδίαμα και ποτέ λεκτικά, οπότε καλείσαι να "μεταφράζεις" τα όποια αισθητηριακά μηνύματα προσλαμβάνεις από τον σιωπηλό συνομιλητή σου στην άλλη άκρη κάποιας νοητής ψηφιακής γραμμής!
Η επικρατούσα στάση ζωής είναι πανηλίθια: Το "Εκθέτω τα θέλω μου" ταυτίζονται με το "Εκθέτω τον εαυτό μου άρα γίνομαι ευάλωτος", το "θα διαφωνήσω" ταυτίζεται με το "θα τσακωθούμε" και το "επικοινωνούμε καλά" ταυτίζεται με το "Βάζω φωτογραφία, κάνεις like".
Και μέχρι να φτιαχτεί το κατάλληλο λογισμικό, που θα ξεκαθαρίζει αυτομάτως την κατάσταση, θα συνεχίσουμε να χανόμαστε στη μετάφραση των προσλαμβανόμενων μηνυμάτων και να εκπέμπουμε διφορούμενα μηνύματα, προσπαθώντας ταυτόχρονα να πείσουμε τα παιδιά μας να κάνουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που κάνουμε εμείς: "Να λες αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις, γιατί ενδέχεται να μαντέψω λάθος για το τι σκέφτεσαι και τι θέλεις κι έτσι θα χάσουμε και οι δύο"!
Καλό μήνα dude κι είθε να βρέξει, μπύρες, έστω! Αν μάλιστα έβρεχε ειλικρίνεια, ευθύτητα και αμεσότητα θα ήταν ακόμη καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: